15 december Jullunch

20 st medlemmar hade samlats till FFjS traditionella jullunch på Militärsällskapet för att äta och dricka av julbordets läckerheter.

Vi startade med glögg som föreningen bjöd på i ett av de mindre rummen och fortsatte därefter i matsalen med att äta själva jullunchen.

Kåre Engström ledde föredömligt snapsvisorna. Mats Mathiasson sjöng två visor. En var ekivok och en delvis som allsång och båda sångerna inbjöd till högljudda skratt.

Under kaffedrickandet berättade Carl Björeman på sitt eminenta sätt en Jämtlandshistoria om en bilfärd från Östersund till Strömsund på 30-talet.

Ett stort tack till Arne Sjöblom och Emilie Tonogai som var där i god tid som vanligt och samlade upp och ihop gästerna. Emilie hade köpt en liten jämtländsk present – godsaker från Åre – till damerna, 7 st som överlämnades vid kaffet.

Vice ordf. Michael Calmhede framförde hälsningar från ordf., ett antal medlemmar, informerade om 2010 års aktiviteter bl.a. den planerade resan till invigningen av museet i Optand 4-6 juni, att Fältjägarbulletinen är på utskick samt önskade slutligen alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År från styrelsen.

Klicka på respektive bild för att förstora den.

Foto: Michael Calmhede